De uitverkorene

Vrijdag 23 april 2010, 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur

De uitverkorene

Op het moment dat het softwarebedrijf van de diepgelovige broers Johan en Peter van der Laan naar de beurs in Amerika gaat, blijkt dat het miljardenconcern op drijfzand is gebouwd. Als de jonge financiële directeur het aanlegt met de dochter van Johan van der Laan, ontstaat er een onontwarbare brei van zakenbelangen, privé zaken en het geloof en stort het imperium als een kaartenhuis ineen.

Acteurs:

Kees Prins, Pierre Bokma, Monic Hendrickx

Regisseur:

Theu Boermans


Bagdad Café

Vrijdag 28 mei 2010, 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur

Bagdad Café

Rijdend door de Mojave-woestijn - ergens tussen Las Vegas en Disneyland - krijgt een Duits echtpaar bonje. De vrouw, Jasmin, gaat haar eigen weg. Sjokkend langs de snelweg met een grote koffer komt zij bij het Bagdad Café terecht. Brenda, de lichtgeraakte eigenaresse, weet niet wat ze met de eigenaardige Duitse dame aan moet. Hiermee begint een hilarische en ontroerende vriendschap tussen twee uitzonderlijke vrouwen. De film toont een vertederend en eigenzinnig beeld van de Verenigde Staten als land waar ruimte is voor zelfontdekking en individualiteit.

Acteurs: Jack Palance, Christine Kaufmann, Monica Calhoun

Regisseur:

Percy Adlon


(500) Days of Summer

Vrijdag 25 juni 2010, 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur

(500) Days of Summer

Vanaf het moment dat Tom Hanson Summer Finn ontmoet, weet Tom dat hij de ware gevonden heeft. Summer is mooi, charmant en grappig: ze is de perfecte vrouw! Er is echter een klein probleem; Summer gelooft niet in de liefde. Relaties zijn chaotisch, dus waarom niet gewoon plezier hebben? Gedurende 500 dagen ervaart Tom op een herkenbare manier de euforische ups en pijnlijke downs van de liefde. (500) Days of Summer is een verrassende, scherpe en geestige komedie!

Acteurs:

Joseph Gorden-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend

Regisseur:

Marc Webb


The Diving Bell and the Butterfly

Vrijdag 24 september 2010, 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur

The Diving Bell and the Butterfly

Het waargebeurde verhaal van de Franse Elle hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby die door een beroerte volledig verlamd raakt. Bauby weigert echter op te geven; hij leert te communiceren door met zijn ogen te knipperen en weet zo vanuit zijn ziekbed een boek te schrijven.

Acteurs:

Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Anne Consigny

Regisseur:

Julian Schnabel