Cinema Paradiso

Vrijdag 5 januari 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Cinema Paradiso

Beschrijving

De film vertelt, met behulp van flashbacks, het verhaal van de terugkeer van de beroemde filmregisseur Salvatore naar zijn geboortedorp om de begrafenis bij te wonen van zijn oude vriend Alfredo die de projector van de Cinema Paradiso bediende. Alfredo had steeds als vaderfiguur voor Salvatore gediend.

De film wisselt sentimentaliteit af met komedie, en nostalgie met pragmatisme. Het toont de problemen van het opgroeien naar volwassenheid, en nostalgie naar de kindertijd. Cinema Paradiso is ook een hulde aan de film; als projecteur ontwikkelt Salvatore een liefde voor films.

Acteurs

Philippe Noiret, Jacques Perrin, Leopoldo Trieste, Marco Leonardi, Agnese Nano en Salvatore Cascio.

Regisseur

Giuseppe Tornatore

Trailer

Cinema Paradiso


Omar

Vrijdag 2 februari 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Omar

Beschrijving

Omar is gewend om de bewakers van de scheidingsmuur tussen Israël en Palestina te ontwijken om zijn geheime liefde Nadia te bezoeken. Maar Palestina kent geen simpele liefde, noch een duidelijke oorlog. Aan de andere kant van de muur wordt de jonge bakker Omar een vrijheidsstrijder die de pijnlijke keuzes van het leven en zijn mannelijkheid onder ogen moet komen. Wanneer Omar gevangen genomen wordt na een dodelijk daad van verzet komt hij terecht in een kat-en-muisspel met de militaire politie.

Acteurs

Adam Bakri, Wafaa Aon, Jehad Abu Assal, Leem Lubany, Waleed F. Zuaiter, Samer Bisharat e.a.

Regisseur

Hany Abu-Assad

Trailer

Omar


Filmmarathon Filmmarathon Filmmarathon

Zondag 4 maart 2018, 15.30 uur
Zaal open: 15.00 uur

Filmmarathon

Het thema van de film is India. De films worden vertoond zonder pauze, tussen de films door kunt u zoals altijd weer genieten van een heerlijk buffet. Kaartjes inclusief buffet zijn per email te bestellen nadat u hierover een email heeft ontvangen. De prijs per kaartje is € 17,50. Indien er nog kaarten resteren worden deze vanaf vrijdag 16 februari aangeboden bij de bekende voorverkoop adressen.

The Lunchbox

Beschrijving

Een verkeerde levering van Mumbai's beroemde Lunchbox-bezorgsysteem verbindt een jonge huisvrouw met een oude man in de herfst van zijn leven. Ze bouwen samen een fantasiewereld op door elkaar notities te geven in de Lunchbox. Geleidelijk aan dreigtdeze fantasie hun werkelijkheid te overweldigen.

Acteurs

Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazudding Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Nakul Vaid e.a.

Regisseur

Ritesh Batra

Trailer

The Lunchbox

Lion

Beschrijving

Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Acteurs

Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman, Sunny Pawar, Abhishek Bharate e.a.

Regisseur

Garth Davis

Trailer

Lion


Enough Said

Vrijdag 6 april 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Enough Said

Beschrijving

Eva (Julia Louis-Dreyfus) is een droevige gescheiden vrouw. Wanneer ze de sterke Marianne (Catherine Keener) ontmoet, een vrouw die zich in dezelfde situatie als zij bevindt, wordt ze aangestoken door haar levensvreugde en vertrouwen. Eva besluit daarop om haar leven in eigen hand te nemen en ze maakt een afspraak met Albert (James Gandolfini). Maar de zaken worden ingewikkeld, wanneer blijkt dat Albert de ex-man van Marianne is.

Acteurs

Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener, Tracey Fairaway, Toni Collette, Ben Falcone

Regisseur

Nicole Holofcener

Trailer

Enough Said


Welcome

Vrijdag 4 mei 2018, 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
==> Let op: 30 min. later wegens dodenherdenking <==

Welcome

Beschrijving

Bilal, een Koerdische jongen van 17, heeft een lange tocht afgelegd door het Midden Oosten en Europa om bij zijn vriendin in Engeland te zijn. Zijn reis komt tot een abrupt einde wanneer hij aankomt in Calais, bij de Franse kant van het kanaal. Hij besluit het kanaal over te zwemmen en gaat naar het plaatselijke zwembad om te trainen. Hier ontmoet hij Simon, een zweminstructeur die midden in een scheiding ligt. Om indruk te maken op zijn vrouw en haar terug te winnen besluit Simon koste wat kost Bilal te helpen.

Acteurs

Vincent Lindon, Firat Ayverdi, Audrey Dana, Derya Ayverdie, Thierry Godard, Selim Akgul e.a.

Regisseur

Philippe Lioret

Trailer

Welcome


La Famille Bélier

Vrijdag 1 juni 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

La Famille Bélier

Beschrijving

Iedereen in de familie Bélier is doof. Iedereen behalve Paula, de oudste dochter, een jonge studente die plots ontdekt dat ze geweldig kan zingen. Ondanks de puberteitsproblemen waarmee ze worstelt en ongeacht de handicap van haar familie, blijft Paula haar droom koesteren en zal zij dit voorheen ongekende zangtalent benutten.

Acteurs

Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala e.a.

Regisseur

Eric Lartigau

Trailer

La Famille Bélier


Demain tout commence

Vrijdag 7 september 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Demain tout commence

Beschrijving

Samuel (Omar Sy) leidt een losbandig leven aan de Zuid-Franse kust. Hij verdient wat geld als kapitein op een luxe jacht, en ‘s avonds feest en beest hij dat het een lieve lust is. Dat brengt hem geregeld in de problemen met zijn gestreste werkgeefster Samantha (Clémentine Célarié), maar met zijn onmetelijke charme weet Samuel zich overal uit te kletsen. Totdat op een ochtend ineens een oude vlam voor zijn neus staat. Deze Kristin (Clémence Poésy) beweert dat ze een jaar geleden een onenightstand met hem gehad heeft en drukt hem vervolgens een drie maanden oude baby in de handen, om vervolgens met de noorderzon te vertrekken.

Acteurs

Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Ashley Walters, Gloria Colston e.a.

Regisseur

Hugo Gélin

Trailer

Demain tout commence


Bram Fischer

Vrijdag 5 oktober 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Bram Fischer

Beschrijving

‘Water is sterker dan steen’, houdt advocaat Bram Fischer de beklaagden van Umkhonto we Sizwe, de militaire tak van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) en de Zuid-Afrikaanse communistische partij (SACP), voor, tijdens hun berechting in het Rivoniaproces in 1964. Daarmee zegt hij eigenlijk dat je met geweldloos verzet verder komt dan met terrorisme. Het geweldloze verzet zou Mandela’s handelsmerk worden in de jaren die volgden. Wie is Bram Fischer (1908-1975) en wat was zijn rol in de strijd tegen het Apartheidsregime in Zuid-Afrika? Die vraag wil Jean van de Velde beantwoorden in zijn film ‘Bram Fischer’ (2017).

Acteurs

Peter Paul Muller, Antoinette Louw, Sello Motloung, Sean Venter, Izel Bezuidenhout, Hannes Brummer, Shahir Chundra, Deon Coetzee e.a.

Regisseur

Jean van de Velde

Trailer

Bram Fischer


Jonathan

Vrijdag 2 november 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Jonathan

Beschrijving

Jonathan heeft zijn middelbaar schooldiploma op zak, maar terwijl zijn klasgenoten naar de universiteit gaan of een stage beginnen, moet hij voldoen aan de verplichtingen van zijn familie. Hij zorgt voor zijn ernstig zieke vader en de rest van de tijd moet hij helpen op de boerderij van zijn oom. Maar wanneer een man genaamd Ron opdaagt en verklaart een goede jeugdvriend van zijn vader te zijn, denkt Jonathan dat er meer aan de hand is. De twee lijken meer dan alleen maar vrienden te zijn.

Acteurs

Jannis Niewöhner, André Hennicke, Julia Koschitz e.a.

Regisseur

Piotr J. Lewandowski

Trailer

Jonathan


Night Train to Lisbon

Vrijdag 7 december 2018, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Night Train to Lisbon

Beschrijving

Het was een doodgewone, regenachtige morgen in de Zwitserse hoofdstad Bern. Raimund (Jeremy Irons) had dan ook niet kunnen vermoeden dat het deze ochtend in zijn ietwat saaie, uitgebluste leven als leraar Latijn op een middelbare school was, die zijn leven voorgoed zou veranderen. Op weg naar zijn werk ziet hij hoe een jonge vrouw op het punt staat zichzelf van een brug te storten om een einde aan haar leven te maken. Nadat hij haar hiervoor behoed heeft, laat de vrouw in paniek haar jas achter met daarin een boek van ene Amadeu Inàcio de Almeida Prado. Het duurt niet lang voordat Raimund gefascineerd raakt door de filosofische gedachtes die hij in het boek tegenkomt.

Acteurs

Jeremy Irons, Mélanie Laurent, Jack Huston, Martina Gedeck, Tom Courtenay, August Diehl, Bruno Ganz, Lena Olin e.a.

Regisseur

Bille August

Trailer

Night Train to Lisbon