Darkest Hour

Vrijdag 4 januari 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Darkest Hour

Beschrijving

In deze film schittert alleskunner Gary Oldman in de rol van Churchill, de man die ‘de Engelse taal mobiliseerde en het strijdtoneel op stuurde’. ‘Darkest Hour’ spiegelt zich in feite aan Christopher Nolans ‘Dunkirk’ (2017)’; waar die film de gebeurtenissen in mei 1940 vanuit het perspectief van de soldaten op het strand bij Duinkerken toont, neemt Joe Wright ons in zijn film mee naar de overkant van Het Kanaal, waar de politici in Westminster moeten beslissen over de levens van diezelfde soldaten.

Acteurs

Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn, Lily James, Ronald Pickup, Stephen Dillane, Nicholas Jones, Samuel West e.a.

Regisseur

Joe Wright

Trailer

Darkest Hour


Thema-avond: Natuur

Vrijdag 1 februari 2019, 19.30 uur
Zaal open: 19.00 uur

Thema-avond: Natuur

==> Let op: aanvang is om 19:30 uur! <==

Introductie

Enrico de Jong vertelt en presenteert over zijn betrokkenheid bij een stukje natuur dichtbij: landgoed Heidestein. Daarna wordt de film “Wild” vertoond.

Wild

Beschrijving

Wilde en echt ruige natuur is in ons drukke en opgeruimde kikkerlandje schaars. De Veluwe is een van de plekken waar de tegelijkertijd harmonieuze als vaak onbarmhartige hand van Moeder Natuur wel nog deels (weliswaar met de mens op de achtergrond) het dagelijkse bestaan bepaalt. ‘Wild’ is een aangename filmische kennismaking met een aantal prominente bewoners van de Veluwe. Regisseur Luc Enting kreeg toegang tot diverse deelgebieden die voor toeristen niet of nauwelijks toegankelijk zijn en kon zo in alle rust de vele Veluwse diersoorten observeren.

Acteurs

Het edelhert, de vos en het wild zwijn.
Verteller: André van Duin

Regisseur

Luc Enting

Trailer

Wild


The Dark horse

Vrijdag 1 maart 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

The Dark horse

Beschrijving

Eenmalige kampioen snelschaken onder de Maori, Genesis Potini, leeft met een bipolaire stoornis. Dagelijks moet hij vooroordelen en geweld overwinnen om zijn schaakclub, zijn familie en uiteindelijk zichzelf te redden. Hij wil met een groepje “stumperkinderen” meedoen aan een schaaktoernooi in Auckland. Ook wil hij zijn neefje redden, die dreigt te worden opgenomen in de plaatselijke biker-gang.

Acteurs

Cliff Curtis, James Rolleston en Kirk Torrance e.a.

Regisseur

James Napier Robertson

Trailer

The Dark Horse


Made in Dagenham

Vrijdag 5 april 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Made in Dagenham

Beschrijving

‘Made in Dagenham’ is gebaseerd op echte gebeurtenissen uit 1968. De Ford fabriek in Dagenham is een enorme fabriek, Ford heeft daar 55.000 werknemers. De mannen produceren auto’s in een moderne fabriekshal. Er zijn 187 vrouwelijke arbeiders achter de naaimachine die de bekleding van de stoelen in elkaar naaien. Hun werkomstandigheden zijn slecht: een tochtende en lekkende oude fabriekshal die zomers bloedheet is. Discriminatie ook in de beloning: mannen krijgen in de fabriek voor vergelijkbaar werk meer betaald. Als de vrouwen na een protest als ‘ongeschoold’ worden gekwalificeerd, ontstaat een arbeidsconflict. Zij gaan staken tegen de ongelijke lonen van mannen en vrouwen.

Acteurs

Sally Hawkins, Daniel Mays en Jaime Winstone, Andrea Riseborough e.a.

Regisseur

Nigel Cole

Trailer

Made in Dagenham


Un sac de billes

Vrijdag 3 mei 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Un sac de billes

Beschrijving

Het jaar is 1944. De joodse broertjes Maurice en Joseph (Jojo) wonen met hun ouders en oudere broers in het door de nazi's bezette Parijs. Wanneer de grond te heet wordt onder zijn joodse voeten, splitst vader Roman het gezin en stuurt ieder op reis. Maurice en Jojo nemen de trein naar het zuiden, in de hoop om het vrije Nice te bereiken en daar te worden verenigd met de familie. Al snel beseffen de broertjes dat ze hiervoor geld, slimheid en geluk nodig hebben. Heel veel geluk.

Acteurs

Dorian Le Clech, Batyste Fleurial, Patrick Bruel, Elsa Zylberstein e.a.

Regisseur

Christian Duguay

Trailer

Un sac de billes


Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu

Vrijdag 14 juni 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu

==> Let op: dit is de tweede vrijdag van de maand! <==

Beschrijving

‘Bon Dieu!’ of zoals de oorspronkelijke Franse titel luidt, ‘Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?’, wat zoveel betekent als ‘Wat hebben we de goede God aangedaan om dit te verdienen?’ is een als scherpzinnige komedie vermomde film.

Het katholieke echtpaar Claude en Marie heeft het goed. Ze wonen in een groot landhuis met een enorme tuin en hebben vier prachtige dochters. De oudste drie zijn al getrouwd met een moslim, een jood en een Chinees en de 4e komt aan met een … .

Acteurs

Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan e.a.

Regisseur

Philippe de Chauveron

Trailer

Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu


The Grand Budapest Hotel

Vrijdag 6 september 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

The Grand Budapest Hotel

Beschrijving

Check in bij The Grand Budapest Hotel en laat je onderdompelen in deze unieke film van Wes Anderson met een fantastische cast.

Gustave H., de conciërge van een bekend hotel, blikt terug op zijn excentrieke avonturen met Zero Moustafa, de lobbyjongen die zijn beste vriend wordt. Het grote Oost-Europees hotel blijkt een roerige geschiedenis achter de rug te hebben, en dat is een prima uitgangspunt voor een hoop humor en een bonte stoet aan kleurrijke personages. De film is een lust voor het oog; decors en kostuums zien er uit om door een ringetje te halen.

Gustave H. vertelt over de spectaculaire diefstal & opsporing van een waardevol Renaissance schilderij, over de dodelijke strijd om een familiefortuin, over een wanhopige achtervolging op motoren, in treinen, op sledes & ski's én over een opbloeiende liefde. Dit alles tegen de achtergrond van een drastisch veranderend Europa in de jaren tussen de twee Wereldoorlogen. Een aanrader voor wie houdt van lekker droge humor en scherpe dialogen.

Acteurs

Ralph Fiennes F. Murray Abraham Mathieu Amalric Adrien BrodyWillem Dafoe Edward Norton Bill Murray Jude Law Tilda Swinton Owen Wilson Saoirse Ronan Harvey Keitel Jeff Goldblum

Regisseur

Wes Anderson

Trailer

The Grand Budapest Hotel


Central do Brasil

Vrijdag 4 oktober 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Central do Brasil

Beschrijving

Josue ziet hoe zijn moeder overlijdt bij een ongeluk en komt er dan alleen voor te staan. Zonder familie, zonder huis, zonder geld en zonder enige zorg, zwerft hij wat rond op het station van Rio de Janeiro. Vastbesloten zijn onbekende vader te vinden, raakt hij in contact met de brievenschrijfster Dora. Zij heeft namens zijn moeder recent een brief gepost naar zijn vader, en weet mogelijk nog zijn adres. Dora is een verbitterde middelbare vrouw, en hoewel ze zich enigszins verantwoordelijk voelt voor Josue, beschouwt ze hem vooral als last.

De film laat zien hoe zij Josue wegduwt, negeert en probeert onder te brengen. Maar het lijkt wel alsof ze aan hem vast zit. Als enige mogelijkheid blijft voor haar over om hem terug te brengen bij zijn vader, dan is zij van Josue verlost. Op deze manier start hun gezamenlijke zoektocht door Brazilië. En tijdens deze tocht zie je hoe Dora en Josue, noodgedwongen, toch dichterbij elkaar komen. Gedurende de reis zijn er verschillende confrontaties: met zichzelf, met elkaar, met het leven. En hoewel Dora er tegen vecht en weerstand biedt, haar verbittering maakt langzaam aan plaats voor gevoelens van sympathie voor iemand. En Josue die assertief is, alles zegt en bijna als volwassene voor zichzelf opkomt, leert uiteindelijk weer te vertrouwen.

Acteurs

Fernanda Montenegro, Marilia Pêra, Vinicius de Oliveira, Soia Lira, Othon Bastos e.a.

Regisseur

Walter Salles

Trailer

Central do Brasil


The Bookshop

Vrijdag 1 november 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

The Bookshop

Beschrijving

In ‘The Bookshop’ wil de recent weduwe geworden Florence Green (Emily Mortimer) haar leven een nieuwe invulling geven. Ze verhuist naar een klein stadje op het Engelse platteland. Daar wil ze haar liefde voor boeken inzetten om een boekwinkel te openen en zo de inwoners kennis te laten maken met literatuur. Op het eerste gezicht een simpel en nobel doel, maar voor een vrouw alleen in 1959 in een stijf dorp waar een “ieder voor zich” mentaliteit lijkt te heersen een hele opgave. Florences droom wordt alleen nog maar ingewikkelder als blijkt dat de rijke onverschillige Mrs. Gamart (Patricia Clarkson) een andere bestemming voor het oude pand in gedachten heeft. Gelukkig vindt Florence een medestander in de eenzame weduwnaar Edmund Brundish (Bill Nighy) en hoeft ze haar strijd niet geheel alleen te leveren.

Acteurs

Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson e.a.

Regisseur

Isabel Coixet

Trailer

The Bookshop


Verrassing!

Vrijdag 6 december 2019, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Verrassing!

Beschrijving

Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje. De gevolgen kunnen rampzalig zijn. Maar het voelt des te erger aan als het eigenlijk jouw schuld niet is maar je wel met de gevolgen wordt geconfronteerd.