Beyond Sleep

Vrijdag 3 januari 2020, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Beyond Sleep

Beschrijving

Boudewijn Koole (‘Kauwboy’) slaagt er met zijn interpretatie van Willem Frederik Hermans’ Nooit meer slapen in om een krachtige filmische transitie te maken.

Dat doet Koole door de ervaringswereld van hoofdpersoon Alfred Issendorf (een opperbeste rol van Reinout Scholten van Aschat) effectief zichtbaar te maken. Deze Alfred is voor geologisch onderzoek naar de hoogvlakten van Noorwegen getrokken. Samen met drie plaatselijke onderzoekers legt hij elke dag grote afstanden af in de zoektocht naar meteorieten. Hij hoopt er niet alleen beroemd mee te worden, maar vooral ook de naam van zijn vroeg overleden vader, die onder raadselachtige omstandigheden het leven liet op expeditie in Frankrijk, voorgoed te zuiveren.

De trip gaat echter niet zonder slag of stoot. Elke dag weer wordt de looptocht door het ruwe landschap bemoeilijkt. Alfred probeert zich moedig staande te houden, maar lijkt voor het ongeluk geboren. Toch slaag hij alle hulp van zijn medereizigers af. Zijn drie collega’s laten hem daarom maar begaan, lopen voortdurend enkele meters voor hem uit en zien wel hoe de hulpeloze Nederlander zich redt.

Acteurs

Reinout Scholten van Aschat, Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Thorbjørn Harr, Zoi Gorman

Regisseur

Boudewijn Koole

Trailer

Beyond Sleep


Thema-avond: Voeding

Vrijdag 7 februari 2020, 19.30 uur
Zaal open: 19.00 uur

Thema-avond: Voeding

==> Let op: aanvang is om 19:30 uur <==

==> Let op: de toegangsprijs voor deze avond is 7,50 euro <==

Introductie

Folkert de Jong vertelt en presenteert over een duurzaam alternatief voor vlees: het kweken en eten van krekels. We gaan ook proeven! Daarna wordt de film “An” vertoond.

An

Beschrijving

Sentaro verkoopt pannenkoekjes gevuld met An, een zoete rode bonen pasta. De oude vrouw Tokue biedt aan om voor hem te komen werken en blijkt heel goed An te kunnen maken. De zaak begint te floreren en er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen Tokue en Sentaro.

Acteurs

Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida, Miki Mizuno

Regisseur

Naomi Kawase

Trailer

An


The Patience Stone

Vrijdag 6 maart 2020, 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

The Patience Stone

Beschrijving

De film is een Frans-Afghaanse oorlogsdramafilm uit 2012:

Aan de voet van de bergen van Kabul ligt een oorlogsheld in coma. Naast zijn ziekbed bidt zijn jonge vrouw elke dag voor zijn herstel. Ondertussen verscheurt de burgeroorlog de stad. De vrouw moet vluchten met haar twee kinderen. Ze laat haar echtgenoot aanvankelijk achter en wijkt uit naar de andere kant van de stad, in een gesloten huis dat haar tante uitbaat. De jonge vrouw keert vervolgens terug en verzorgt haar oudere man, haalt zijn medicijnen en verbergt hem voor de milities die de stad doorkruisen. Na haar terugkeer wordt ze door een jonge strijder gedwongen met hem de liefde te bedrijven. Verwonderlijk genoeg bloeit ze hierdoor open: ze wordt zich bewust van haar lichaam, en begint openlijk tegen haar man te praten. Ze deelt haar meest intieme herinneringen, verlangens… met hem. De comateuze man wordt buiten zijn wil om zo doende haar "syngué sabour”, haar steen van geduld, een magische steen waaraan men fluisterend alle geheimen, tegenspoed, leed,… kan vertellen. Tot de dag dat de steen uiteen barst.

Acteurs

Golshifteh Farahani, Hamid Djavadan, Massi Mrowat

Regisseur

Atiq Rahimi

Trailer

The Patience Stone


GEEN FILM

Vrijdag 3 april 2020

GEEN FILM

Toelichting

De uitbraak van het corona virus raakt helaas ook het Filmhuis Odijk. De vertoning op 3 april gaat niet door.


GEEN FILM

Vrijdag 1 mei 2020, 20.00 uur

GEEN FILM

Toelichting

De uitbraak van het corona virus raakt helaas ook het Filmhuis Odijk. De vertoning op 1 mei gaat niet door.


GEEN FILM

Vrijdag 5 juni 2020, 20.00 uur

GEEN FILM

Toelichting

De uitbraak van het corona virus raakt helaas ook het Filmhuis Odijk. De vertoning op 5 juni gaat niet door.